BoxSpring Lux. Najnovejši trend postelj.

7 razlik med posteljami boxspring in slovensko BoxSpring posteljo

Na trgu boste našli kar nekaj ponudnikov postelj boxspring. Človek bi pomislil, da se med seboj razlikujejo le po barvi in obliki. A temu ni tako, zato je prav, da izpostavimo bistvene razlike med posteljami boxspring.

Kaj pravzaprav je boxspring postelja?

Najprej se nam na mestu zdi pojasniti, kaj »boxspring postelja« pravzaprav pomeni. Enostavno – gre za oblazinjeno posteljo z ležiščem (»box« = oblazinjen posteljni okvir, »spring« = vzmetnica). Vse boxspring postelje so torej oblazinjene, za njih pa je običajno značilno tudi to, da so nadstandardno visoke in zato bolj udobne za leganje in vstajanje od klasičnih postelj.

Boxspring postelja ali BoxSpring postelja – v čem je razlika?

Kot rečeno je na trgu ogromno ponudnikov, ki prodajajo dizajn boxspring postelj, te pa se razlikujejo v kvaliteti, možnostih prilagajanja in dizajna ter ceni.

Slovenska BoxSpring postelja (z veliko začetnico), ki jo izdelujemo v Spalnem centru Maremico, pa je naš lasten izdelek, ki predstavlja najnovejši trend postelj na ključ. BoxSpring postelje namreč nikoli ne izdelamo serijsko, pač pa se izdelujejo po naročilu in popolnoma po željah vsakega posameznika. Slovenske BoxSpring postelje prestavljajo mejnik v spalni industriji na povsem nov nivo. Pohvalijo se lahko s kvalitetnim oblazinjenim dizajnom, nadstandardno višino do 76 cm ter udobjem ležišča, prilagojenim glede na potrebe in želje vsakega posameznika.

Razlike med boxspring posteljami in BoxSpring posteljo

Spoznajte 7 razlik med posteljami boxspring in BoxSpring posteljo iz Spalnega centra Maremico ter si olajšajte odločitev, kako do prave postelje:

1. Pri nakupu nove postelje imejte izbiro

Postelja je eden izmed pomembnejših kosov pohištva, saj boste na njej preživeli 1/3 dneva. Zato ne sklepajte kompromisov, pač pa naročite svojo sanjsko posteljo. Večina boxspring postelj se izdeluje serijsko, zato je tudi možnosti izbire manj – lahko je vnaprej določena dimenzija, barva oblazinjenja, material oblazinjenja, dizajn vzglavne stranice, višina itd. Pri slovenski BoxSpring postelji pa vse to lahko izbirate po svojih željah. BoxSpring postelja je dobesedno vaša sanjska postelja, saj se izdela po vašem naročilu. Zakaj bi se omejevali in sklepali kompromise glede barve, vrste materiala, višine in udobja postelje, ko pa lahko pri nas BoxSpring posteljo naročite čisto po svojih željah.

2. Izgled zakonske postelje

Izgled večine boxspring postelj je, kot da bi bila zakonska postelja sestavljena iz dveh enojnih postelj, postavljenih ena zraven druge. Pri takem načinu izdelave se je nemogoče izogniti motečem prehodu med enojnima posteljama, ki ustvari »luknjo« med partnerjema. Slovenska BoxSpring postelja v zakonski dimenziji pa kljub dvema ležiščema, izgleda kot ena skupna celota. Prehoda med ležiščema ne boste ne čutili in ne videli.

moderna postelja BoxSpring Lux

3. Ležišče postelje naj vam bo prilagojeno in izdelano posebej za vas

Običajno imajo boxspring postelje vnaprej všito ležišče, ki ga ni mogoče izbirati. Dejstvo pa je, da smo si ljudje med seboj po konstituciji in po naših potrebah ter željah tako različni, da eno ležišče preprosto ne more ustrezati več ljudem. Zato vam svetujemo, da kupite tako boxspring posteljo, ki bo omogočala, da izberete ležišče, ki vam bo popolnoma ustrezalo.

V Spalnem centru Maremico smo strokovnjaki na področju spanja, zato boste v primeru obiska našega salona, deležni strokovnega svetovanja glede ustreznega ležišča za vas in vašega partnerja (če boste kupovali zakonsko posteljo). Izbrano ležišče bo samo za vas všito v izbrano BoxSpring posteljo – ponovno brez sklepanja kompromisov. Niti ni nujno, da imata partnerja enako ležišče. Vsak zase imata lahko svojo polovico ležišča, ki bosta odeti v skupno prevleko. Tako bosta izgledali kot eno skupno, zakonsko ležišče, prilagojeno in izdelano tako, da bo spanje za oba najbolj optimalno glede na njune želje in potrebe. Naj omenimo še, da vam v BoxSpring posteljo lahko vgradimo celo vodno posteljo Lectus.

4. Za dizajnersko dovršenost naj poskrbi tudi oblazinjen del ležišča.

Oblazinjena vzglavna stranica in posteljno ogrodje sta stalnica pri vseh boxspring posteljah. Posebnost večine modelov naše BoxSpring postelje pa je ta, da je oblazinjeno tudi samo ležišče, kar postelji pričara pravi glamurozen in moderen videz. Vrhnji del ležišča pa je oblečen v snemljivo prevleko, na katero lahko hitro in enostavno nadenete napenjalno rjuho.

5. Enostavno postiljanje in dizajnerska dovršenost

Ker je ležišče BoxSpring postelje oblazinjeno, to, kot omenjeno, omogoča, da postiljate le zgornji del ležišča (toper oziroma nadvložek). Ta način postiljanja je izredno preprost, saj pri tem ne potrebujete dvigovati težkega ležišča.

Toper oziroma nadvložek boste opazili tudi pri nekaterih drugih ponudnikih boxspring postelj, vendar pa je običajno ta na posteljo zgolj položen. Njegovo stalno popravljanje je na dolgi rok zamudno in odveč. Toper na slovenski BoxSpring postelji pa je pritrjen z zadrgo,  zato ostane na mestu. Poleg tega si lahko sami izberete njegovo udobje – trše, srednje mehko ali najmehkejše.

boxspring postelja postiljanje exclusive top

6. Življenjska doba postelje

Postelje BoxSpring, ki nastajajo pod našim okriljem, nudijo popolnost, ki sloni na kakovosti, tehnični dovršenosti in izkušnjah na področju razvoja ležišč od leta 1994. Od ostalih postelj boxspring se med drugim razlikuje tudi v tem, da jo lahko kadar koli v prihodnosti obnovite – pa naj gre za obnovo ležišča ali oblazinjenja. Zakaj bi menjali celotno posteljo, ko pa lahko osvežite le dotrajan del. To je prijazno do okolja in vaše denarnice. BoxSpring postelja je tako lahko z vami najmanj dvakrat dlje od klasične oblazinjene postelje boxspring.

7. Brezplačna dostava in montaža

V Spalnem centru Maremico vedno poskrbimo za varno dostavo do vašega doma in strokovno montažo – oboje popolnoma brezplačno. Pred nakupom postelje boxspring se pozanimajte, kako je z dostavo in montažo. Sta brezplačni ali je tu potrebno še dodatno plačilo? Na trgu je dostava le redko vključena, strokovna montaža pa sploh ni na voljo in jo morate opraviti sami. Zato bodite previdni in vedno vprašajte, kdo poskrbi za dostavo in montažo.

Dandanes je trg preplavljen z različnimi boxspring posteljami, zato je prav, da pred nakupom premislite, koliko ste za novo posteljo pripravljeni odšteti in imejte v mislih, da se v kvalitetno posteljo zares splača investirati. Spanje namreč vpliva na vse dejavnike našega življenja, zato je prav, da je to udobno in kvalitetno.

Kaj o slovenski BoxSpring postelji menijo njeni lastniki?

»Za BoxSpring postelje sva se s Katarino v prvi vrsti odločila, ker so narejene v Sloveniji. Oba podpirava slovensko, lokalno. V drugi vrsti pa zato, ker se na BoxSpring postelji res nenormalno dobro spi!« 

  • Boštjan Romih, TV in radijski voditelj

 

»Ko sem nazadnje kupovala posteljo, sem jo kupila v pol ure. Brez svetovanja, brez pretiranega razmisleka. Tokrat je res bilo drugače. V salonu so si vzeli čas zame, vzeli so celo moje mere, da bi ležišče res prilagodili meni. In kar je najbolj simpatično – nevede sem izbrala hotelsko ležišče. Malo bolj trdo in kompaktno. Jaz res neverjetno dobro spim v hotelih in zdaj bo tako tudi doma.«

  • Mojca Mavec, novinarka in televizijska voditeljica

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.