Najpogostejša vprašanja in odgovori

Imate vprašanja glede BoxSpring postelje? Preverite, če odgovor lahko dobite na tej strani.

Boxspring postelja je moderna oblika dizajna oblazinjenega posteljnega okvirja, v katerega je vgrajeno ležišče. Gre za velik trend v posteljni industriji, zato boxspring posteljo lahko kupite na vsakem koraku. »BoxSpring« z veliko začetnico pa je patentirano ime za dovršeno oblazinjeno boxspring posteljo, ki v marsičem izstopa od klasične boxspring oblike. Slovenski BoxSpring je postavljen na nogice, vse ostale detajle pa izbirate sami – višino, barvo in izgled oblazinjenja, model postelje, model vgrajenega ležišča. Za izdelavo BoxSpring postelje stoji ekipa Spalni center Maremico.

BoxSpring posteljo lahko kupite v Spalnem centru Maremico, na Šlandrovi 4, v ljubljanskih Črnučah.

Cena BoxSpring postelje je odvisna od modela izbrane postelje, izbire dimenzije in vgrajenega ležišča. Okvirne cene si lahko ogledate tukaj. Lahko nas pokličete na 01 561 09 00 ali nas obiščete v salonu (Šlandrova 4, Črnuče) in pripravili vam bomo ponudbo na podlagi vaših želja.

Za svetovanje v našem salonu se lahko naročite, ni pa obvezno. V primeru, da bodo vse naše svetovalke ob vašem prihodu v salon zasedene, boste sicer morali malce počakati, a brez skrbi – s poležavanjem in testiranjem naših ležišč, vam bo tudi ta čas hitro minil.

BoxSpring postelje vedno prodajamo v kompletu z ležiščem, saj so tako zasnovane in eno brez drugega ne gre. Zato nakup zgolj ogrodja postelje ni možen.

V BoxSpring posteljo vam lahko vgradimo vse modele ležišč Leticia, ki jih izdelamo na podlagi vaših mer, potreb in želja glede spalnega udobja. Izbirate lahko med zračno vzmetnico Spring, najbolj dovršenim ležiščem MultiModular in udobnim penastim ležiščem TrioComfort. Po želji vam v BoxSpring posteljo vgradimo tudi vodno posteljo Lectus, ki poskrbi za nepremagljivo udobje.

Pri izbiri naših ležišč ni sklepanja kompromisov med partnerjema. Razumemo, da vaši telesi nista enaki in ima vsak od vaju drugačne potrebe in želje, tudi glede spanja. Ker sta v srcu BoxSpring postelje vedno vstavljeni dve ločeni ležišči, lahko vsak izmed vaju spi na popolnoma drugačnem ležišču. Možnost je celo, da si eden izmed vaju zaželi ležišče Leticia, medtem ko bo drugi lahko užival v udobju vodne postelje Lectus – vse to v eni postelji, ki na pogled izgleda kot ena zaključena celota.

Ne, ni vam potrebno menjati celotne BoxSpring postelje, ampak nam lastna proizvodnja omogoča, da vam zamenjamo praktično kateri koli del postelje. Tako lahko z vidika ležišča zamenjamo zgolj osnovo ležišča (klasično ležišče lahko celo zamenjamo z vodno posteljo), zamenjamo le zgornji del za udobje ali pa le prevleko ležišča.

BoxSpring postelje so postelje z nadstandardno višino. Vaša BoxSpring postelja je tako lahko visoka od 48 pa vse do 76 cm. Visoka postelja poskrbi za lažje vstajanje in prihrani bolečine v hrbtenici. Iz postelje boste najlažje vstali, če bodo vaše noge v sedečem položaju na robu postelje vsaj v kotu 90 ° ali več. Poleg tega visoka postelja poskrbi za resnično kraljevski izgled spalnice in danes velja za velik trend.

Izbirate lahko med tremi različnimi materiali – tkanina, umetno usnje in žametni pliš. Na voljo imate več kot 100 barvnih odtenkov. Gre za kvalitetne, skrbno izbrane, preverjene in obstojne materiale podjetja Mercis, s katerim sodelujemo že vrsto let.

Domača proizvodnja nam omogoča, da vam celotno oblazinjenje postelje lahko pretapiciramo, bodisi če se naveličate izbrane barve bodisi, če se oblazinjenje umaže ali obrabi.

Pri modelu BoxSpring One lahko za doplačilo vgradimo 4 predale, da popolnoma izkoristite prostor pod njo.

Ker so postelje BoxSpring izdelane po naročilu, vam lahko izdelamo posteljo tako standardne (standardne širine postelje: 90, 100, 120, 140, 160, 180 in 200 cm, standardne dolžine postelje: 200, 210 in 220 cm) kot nestandardne dimenzije.

Ne, BoxSpring postelja nima letvenih dnov, zato tudi električno nastavljivo letveno dno pri BoxSpring postelji ni možno. 3D tkanina na spodnji strani ležišča, 3D mreža takoj pod vrhnjim slojem ležišča in zračni materiali polnil, kljub temu omogočajo maksimalno kroženje zraka in hitro sušenje ležišča.

Lahko, vendar prvotno zadnji del vzglavne stranice BoxSpring postelje ni oblazinjen. Za to je potrebno doplačilo. Postelja na sredini spalnice sicer doprinese vizualnosti same spalnice, ni pa najboljša rešitev, če se želite na vzglavno stranico naslanjati.

Konstrukcija BoxSpring postelje je sestavljena iz kovinskih konzol, ki so zelo močne in brez težav nosijo tudi težo vodne postelje, ki je običajno okrog 600 kg. Poleg kovinskih konzol so v njej močne vezane plošče za dodatno stabilnost. Ker stikov “les na les” ni, ni razloga, da bi se škripajoč zvok pojavil.

BoxSpring postelje ročno in po naročilu izdelujemo v proizvodnji v Ljubljani. Gre za izdelek, razvit na slovenskih tleh pod vodstvom oblikovalca in inovatorja Valentina Marinška. Domača proizvodnja nam omogoča prilagajanje vašim željam, hitre dobavne roke in kvalitetne poprodajne storitve. Več o slovenski proizvodnji BoxSpring postelje tukaj.

Ker je postelja izdelana po naročilu in vaših željah, je po nakupu ni mogoče vrniti. Za vaš dober spanec pa seveda poskrbita garancija na izbrano ležišče in garancija varnega nakupa.

Garancija varnega nakupa omogoča, da 30 dni od dneva dostave, testirate izbrano ležišče in brezplačno zamenjate njegovo udobje, če ugotovite, da ste pomotoma izbrali prečvrsto ali preudobno različico. Zamenjava je brezplačna in enostavna, saj se zavedamo, da je vsaka neprespana noč izgubljena. Seveda ima celotna postelja tudi garancijo, ki se razlikuje glede na izbrano vrsto ležišča. Z ležiščem ima podaljšano jamstvo 2+8 let, z vodno posteljo Lectus pa 5 let na vodotesnost in grelni sistem.

Ob naročilu BoxSpring postelje je potrebno plačilo are v višini 30 % vrednosti predračuna. Znesek lahko nakažete na tekoči račun ali plačate v gotovini/s kartico na prodajnem mestu. Možen je tudi nakup na obroke. Več o plačilnih pogojih si lahko preberete tukaj.

Dostava in montaža BoxSpring postelje sta brezplačni, zato ste lahko glede tega, kako bo vaša nova BoxSpring postelja našla pot do vašega stanovanja ali hiše, popolnoma brez skrbi. Na dogovorjeni datum in uro bodo naši monterji parkirali pred vašim domom, obuli copate ter vašo sanjsko posteljo postavili v vašo spalnico. Več o naši dostavi in montaži si preberite tukaj.

BoxSpring postelje izdelujemo izključno po naročilu. Običajni dobavni rok je od 6 do 8 tednov, v času visoke sezone pa se lahko nekoliko podaljša. Za točen dobavni rok pokličite na 01 561 09 00. Če bo le mogoče, se bomo prilagodili vašim željam.

Za higieno ležišča lahko maksimalno poskrbite tako, da snemljivo prevleko 1x do 2x letno operete (če imate težave z alergijami priporočamo, da to storite pogosteje) in presesate toper oziroma vrhnji sloj ležišča. Če je vaša postelja oblazinjena v blago, ga presesate, umetno usnje pa zgolj obrišete z vlažno krpo. Za čiščenje oblazinjenja odsvetujemo uporabo čistil, saj lahko poškodujejo material. Če bo v vašo BoxSpring posteljo vgrajena vodna postelja, boste ob dostavi in montaži, prejeli dodatna navodila za vzdrževanje.

Vsekakor priporočamo kvalitetne napenjalne rjuhe Bella Donna, ki so gosto tkane, izjemno prožne, mehke na otip, barvno obstojne, se lepo podajo ležišču brez gubanja in jih ni potrebno likati.
Če imate BoxSpring posteljo s toperjem za enostavno postiljanje, potem izberite rjuho za toper, ki naj bo primerna za višino 10 cm. Če imate BoxSpring posteljo brez toperja za enostavno postiljanje, izberite napenjalne rjuhe Bella Donna za višino od 15 cm do 30 cm. Ogledate si jih lahko podrobneje TUKAJ. V primeru, da niste prepričani katero rjuho izbrati, se posvetujte z našimi svetovalkami po telefonu 01/561 09 00 ali preko e-naslova trgovina@maremico.si.

Če želite BoxSpring posteljo prestaviti v drug prostor ali drug objekt, vam selitev lahko opravimo mi. Za rezervacijo termina nas kontaktirajte na 01 561 90 00.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.