BoxSpring logotip 200x47-web

Mislimo na vas, družbo in okolje.

Vsa naša ležišča in postelje lahko zato kadar koli obnovite, nadgradite ali jih prilagodite trenutnim potrebam.
tapeciranje slovenska proizvodnja

Slovenska proizvodnja

Postelje in ležišča izdelujemo ročno v Ljubljani. Proizvodnja v Sloveniji razvija in podpira domača delovna mesta in slovensko gospodarstvo ter nam omogoča strog nadzor nad kvaliteto produktov. Hkrati s tem skrajšujemo razdaljo do končnega kupca, kar zmanjšuje ogljični odtis naših produktov. Če je le možno, izbiramo lokalne dobavitelje.

Različni načini obnovljivosti

Lastna proizvodnja nam omogoča fleksibilnost tudi pri obnovljivosti večini izdelkov. To je dodana vrednost tako za okolje, kot za uporabnika, ki mu z obnovo sestavnih delov podaljšamo življenjsko dobo postelje in prihranimo nekaj denarja. Hkrati pa poskrbimo, da so dotrajani deli ustrezno zavrženi.

Izjemna kvaliteta

V Spalnem centru Maremico ponujamo tudi številne druge izdelke za zdravo spanje. Pri izdelkih, ki jih ne znamo proizvesti sami, iščemo čim bolj lokalne, kvalitetne in trajnostno naravnane proizvajalce. Kjer ne najdemo ustreznega proizvajalca v Sloveniji, iščemo najboljšo možno alternativo, ki je v skladu z našimi pričakovanji kakovosti in je vseeno kar se da blizu Sloveniji.

Tako na primer ponujamo izjemne rjuhe Bella Donna. Formesse, nemški proizvajalec rjuh Bella Donna, skrbi, da so rjuhe proizvedene z nič ogljičnega odtisa, investira v visokokvalitne materiale in v proizvodnji poskuša kar se da slediti trajnosti.

boxspring postelja base tapecirana postelja
copati lectus

Izkoristek materialov

Trudimo se proizvesti kar se da malo odpadkov in stremimo k izkoristku prav vsega. Že vrsto let ustvarjamo copate, ki jih z veseljem nosijo naši uporabniki. Le malokdo pa ve, da so copati narejeni iz odvečnih ostankov blaga, ki nastanejo ob izdelavi postelje BoxSpring.

Brezpapirno poslovanje

Že nekaj časa smo se trudili, da bi prišli do brezpapirnega poslovanja in v letu 2022 nam je to uspelo (kjer je to pač mogoče). Danes s ponosom povemo, da smo z brezpapirnim poslovanjem storili še en korak za lepšo prihodnost.

Prispevanje k lokalni skupnosti

Kjer in kolikor nam je dano prispevamo lokalni skupnosti. Najsi gre za zbiranje srečk in donacij lokalnim gasilskim in ostalim društvom ali pa donacije na drugih področjih.

Kot strokovnjaki za kvalitetno spanje smo na primer donirali vodne postelje porodnišnici Ljubljana, kjer že nekaj časa nabirajo nove moči nedonošenčki. Vodna postelja njihovi hrbtenici namreč nudi idealno oporo, toplota pa poskrbi za okolje kar se da podobno maternici. Mamice nedonošenčkov potrebujejo vse atome moči za skrb novorojenčka in dodaten stres ter neprespanost bolnišnice ne pripomoreta k izboljšanju stanja. V podjetju Maremico smo jim vsaj delno poskušali omiliti nastale skrbi in jim ustvariti udobje – z donacijo najkvalitetnejših ležišč Leticia.

Ljudem, ki so avgusta 2023 utrpeli hude posledice zaradi poplav, smo darovali 10% zneska vseh spletnih nakupov, ki so bili v naši spletni trgovini opravljeni avgusta 2023.

dojencek vodna postelja

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.