Postelja BoxSpring. Oblazinjena postelja.

Dimenzije postelje BoxSpring, primerne tudi za vašo spalnico

Velikost vaše spalnice ne bi smela biti več ovira, da si te postelje ne bi mogli privoščiti, saj so dimenzije postelje BoxSpring na voljo že od 90×200 cm naprej. To je odlična novica za vse ljubitelje visokih oblazinjenih postelj, ki morda ne vedo, da so te moderne postelje na voljo v številnih standardnih in nestandardnih dimenzijah. Berite dalje in izvedeli boste, katere dimenzije postelje BoxSpring so vam na voljo ter zakaj je dobro, da v spalnici namenite prednost večji dimenziji postelje in ne dodatni omari, predalniku ali širšemu prehodu.

Dimenzije postelje - izberite tisto, ki vam jo površina spalnice še dovoljuje

Pri nas imamo na voljo resnično veliko dimenzij postelj –  take, ki ustrezajo majhnim prikupnim spalnicam, vse do takih, ki se odlično podajo tudi največjim sobanam, v katerih se lahko srečneži »poigravajo« z različnimi možnimi postavitvami omar, postelje in še česa.

Dimenzije postelje BoxSpring za eno osebo:

 • dimenzija 80×190 cm
 • dimenzija 80×200 cm
 • dimenzija 80×210 cm
 • dimenzija 80×220 cm
 • dimenzija 90×190 cm
 • dimenzija 90×200 cm
 • dimenzija 90×210 cm
 • dimenzija 90×220 cm
 • dimenzija 100×190 cm
 • dimenzija 100×200 cm
 • dimenzija 100×210 cm
 • dimenzija 100×220 cm
 • dimenzija 120×190 cm
 • dimenzija 120×200 cm
 • dimenzija 140×190 cm
 • dimenzija 140×200 cm

Dimenzije postelje BoxSpring za dve osebi (zakonska postelja):

 • dimenzija 160×190 cm
 • dimenzija 160×200 cm
 • dimenzija 180×190 cm
 • dimenzija 180×200 cm
 • dimenzija 180×210 cm
 • dimenzija 180×220 cm
 • dimenzija 200×190 cm
 • dimenzija 200×200 cm
 • dimenzija 200×210 cm
 • dimenzija 200×220 cm

Po želji vam izdelamo tudi nestandardno dimenzijo postelje

Če imate željo po drugačni, nestandardni dimenziji postelje, nas obiščite v Spalnem centru Maremico in nam zaupajte svoje želje. Lastna slovenska proizvodnja in razvoj nam omogočata izjemno prilagodljivost, tako da vam lahko brez težav in sklepanja kakršnih koli kompromisov izdelamo sanjsko BoxSpring posteljo v želeni dimenziji.

Bi bili v hotelu zadovoljni s preozko in/ali prekratko posteljo?

Verjetno ne. A vendar opažamo, da ljudje prepogosto naredijo v svojem domu prav to. Kupijo preozko in/ali prekratko posteljo, ker želijo imeti v spalnici večje število omar in širše prehode. Dajte prednost postelji, ne omaram.

Razumljivo je, da so omare potrebne, tudi široki prehodi naredijo spalnico čudovito, pa vendar vam pretiravanje toplo odsvetujemo. Spalnica je prostor, ki je namenjen spanju, ljubljenju, sprostitvi in psihofizični regeneraciji, ki so ključnega pomena za dober imunski sistem. Prav je, da pri opremi spalnice namenite dovolj prostora postelji, saj vam udobje in kakovosten spanec postelja zagotavlja le, če bo dovolj dolga in široka. Škoda bi bilo, če bi se na račun končnega izgleda spalnice odločili za preozko in/ali prekratko posteljo, ki vam ne bo zagotavljala popolnega spanja. Verjemite, da bi to precej obžalovali, saj je spanje izrednega pomena. Namenjamo mu kar tretjino svojega življenja. Razmislite.

Kako vedeti, katera je vaša minimalna dolžina postelje

Preprosto. Če vam prostor dopušča, pri izbiri svoje idealne dimenzije postelje upoštevajte svojo telesno višino, ki ji morate prišteti še vsaj 20 cm. Končna številka predstavlja vašo minimalno dolžino postelje.

Če kupujete na primer enojno posteljo in ste visoki 170 cm, je za vas minimalna dolžina postelje 190 cm, 20 cm daljša od vaše višine. Zakaj 20 cm? Pri dolžini je namreč dobro upoštevati, da ste pri spanju na trebuhu daljši za vsaj 15 cm. Če upoštevate še dejstvo, da se med spanjem premikate in obračate, lahko tudi to pripomore k temu, da za spanje enostavno potrebujete daljšo posteljo. Če kupujete zakonsko posteljo, pri izbiri dimenzije upoštevajte višino višjega od partnerjev.

 

Dimenzije BoxSpring postelje
»To so seveda naša priporočila. V podjetju imamo precej izkušenj na tem področju. Za nami je veliko pogovorov z uporabniki, ki so nam zaupali svoje želje, navade, tudi napačne odločitve, ki so jih sprejemali v preteklosti predvsem zato, ker so dali prednost širšim prehodom in dodatnim predalnikom. Posledično so izbrali krajšo in/ali ožjo dimenzijo postelje, kar se je v večini primerov pokazalo, da je precej vplivalo na kvaliteto njihovega spanja«, pove svetovalka za zdravo spanje, Tana Štiglic Juhart.
Tana S. Juhart, Spalni center Maremico
Tana Š Juhart
Svetovalka za zdravo spanje
Dimenzije BoxSpring postelje

DOBRO VEDETI: V razstavnem salonu vam z veseljem prisluhnemo in vas vodimo skozi ključne lastnosti, ki jih vaša nova postelja mora imeti. Glede dimenzije postelje pa boste vsekakor lahko našli odgovor na naših BoxSpring posteljah in pri tem vam bomo pomagali. Za obisk se lahko po želji tudi naročite in si rezervirate termin, ko si bomo vzeli čas le za vas.

Kako vedeti, katera je vaša minimalna širina postelje

Ja, tudi ta je pomembna. Če le imate dovolj prostora, se raje odločite za širšo posteljo. Verjamemo, da za ljubezen ne rabimo veliko prostora, a za dober in zdrav spanec ga vsekakor potrebujemo. Poskrbite, da boste spali na svoji polovici, ki bo minimalne širine 80 cm. Tudi tukaj vas spodbujamo, da bodite pozorni na svojo in partnerjevo širino ramen in bokov. Naj bo merilo pri odločitvi, katero dimenzijo postelje izbrati, tisti od obeh partnerjev, ki je višji in širši v ramenih. Le tako boste dolgoročno resnično zadovoljni s svojo izbiro.

Postelja Boxspring Lux model - exclusive top postiljanje. Kaj je boxspring postelja? Maremico postelje po meri za spanje v oblakih.

Večja dimenzija postelje bo pričarala bolj glamurozen videz vaše spalnice

To zagotovo velja, če boste izbrali BoxSpring posteljo, ki navdušuje s svojim visokim oblazinjenim dizajnom in deluje resnično kraljevsko v nasprotju z minimalističnim nizkim stilom postelj, pri katerih je to težko doseči. BoxSpring postelja predstavlja najnovejši trend postelje na ključ, ki s svojim glamuroznim oblazinjenim stilom na višini do 76 cm navdušuje tako domače kot tuje ljubitelje modernega in retro posteljnega dizajna.

Boxspring postelje – bogata izbira modelov. Postelje po meri in brezplačna montaža v Maremico spalnem centru.
Boxspring postelje One - vrhunsko lezisce Maremico.
Boxspring postelje Air - masivne postelje po meri za dovršeno spanje. Maremico spalni center za podporo telesu.

Postelje BoxSpring – zaljubite se v dizajn.

Boxspring postelje – modeli Air. Brezplačna montaža. Maremico spalni center.
Boxspring postelje – eko modeli. Postelje po meri in brezplačna montaža v Maremico spalni center.
Boxspring postelje – modeli Air z žepkom. Postelje po meri in brezplačna montaža v Maremico spalni center.

Kaj pa udobje ležišča in vaša hrbtenica?

Pri večjih posteljah bo za vašo hrbtenico bolje poskrbljeno. Zakaj? Ker naj bi bilo kvalitetno ležišče izdelano tako, da se vam optimalno poda po celotni površini telesa. Če bo postelja prekratka, temu žal ne bo tako. Prav je, da izberete ustrezno dimenzijo postelje skupaj z ležiščem, ki bo izdelano glede na vaše telesne lastnosti, potrebe in želje po udobju – ležišče Leticia ali vodno posteljo Lectus.

Nasvet pred nakupom postelje

Ko boste našli posteljo svojih sanj, ki ne bo samo lepa, temveč bo tudi udobna in bo izdelana glede na vaše potrebe in želje, ne pozabite postelje tudi preizkusiti. Pri tem ne hitite. Vzemite si čas, pogovorite se s svetovalcem, uležite se na posteljo, se na njej nekajkrat obrnite in spremenite nekaj spalnih položajev. Le tako boste videli ali je postelja za vas zares dovolj dolga in široka. Če kupujete zakonsko posteljo, ne pozabite upoštevati tudi želja in potreb svojega partnerja. Dobro bi bilo tudi, da si preberete 7 napak ki jih pogosto naredimo, ko kupujemo novo posteljo oz. ležišče, in naročite katalog. V njem boste lahko na 100 straneh spoznali kakovostne izdelke za zdravo in udobno spanje, ki je ključnega pomena za vaš dober imunski sistem.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.