BoxSpring postelje, slovenska proizvodnja

Oblikovalec BoxSpring postelje: Valentin Marinšek

Naš sodelavec Valentin Marinšek je del podjetja Maremico že od samega začetka, od leta 1994. Za njim je ogromno izkušenj s področja razvoja, proizvodnje in prodaje ležišč. Za vse to je zaslužna njegova predanost in ljubezen do dela, iskanje novega znanja in pogovori s kupci. Njegovo procesiranje številnih idej je pripeljalo do tega, da se zdaj ustvarjajo generacije najbolj osebnih ležišč, ki so dobila priznanja tudi v tujini. Valentin svoje znanje deli s svojo tehnično ekipo, s katero ustvarja čudovit svet najbolj osebnih in ročno izdelanih ležišč Leticia, novodobne vodne postelje Lectus in BoxSpring postelje, ki predstavljajo nove smernice v pohištveni industriji.

Valentin, imaš ogromno znanja, ki ga s svojimi sodelavci vsakič usmeriš v kreacijo kakovostnih, unikatnih in ročno izdelanih izdelkov za popoln spanec in čudovit videz spalnice. Resnično si človek izjemnih idej, od katerega se lahko vsi samo učimo. Znaš prisluhniti in za vsakogar ustvariti unikatno ležišče po njegovih telesnih merah, zdravstvenih posebnostih in željah po udobju. Zadnjih nekaj let si svojo energijo in znanje usmeril v posteljo na ključ, BoxSpring posteljo. Le ta predstavlja novi trend oblazinjene postelje, ki številne razveseljuje s čudovitimi barvami in nadstandardno višino. Kaj te je pripeljalo do tega, da si ustvaril nov koncept oblazinjene postelje, visoke postelje BoxSpring?

Lahko bi rekel, da je BoxSpring postelja nastala spontano. Za to so zaslužni zahtevni kupci, ki si želijo istočasno maksimalno udobje, rešitev nekaterih zdravstvenih tegob, udobje skozi celo noč in čudovit dizajn. Vsi dobro vemo, da je na trgu veliko izbire, a ko pride do konkretnih želja, je ta zares skromna. Na primer, en proizvajalec je lahko dober v dizajnu, ni pa rečeno, da je dober v izdelavi udobja. Spet drugi ima lahko dolge dobavne roke, ker je odvisen od dobave materialov iz držav izven Evropske unije in še bi lahko našteval. Pri nas, v podjetju Maremico, pa je bil od nekdaj glavni cilj razviti posteljo, pri kateri lahko kupec izbira praktično vsak detajl in to dobi v doglednem času.

Zagotovo si se pri razvoju BoxSpring postelje srečal z določenimi izzivi. Nenazadnje si s svojo ekipo BoxSpring posteljo zasnoval tako, da ni nikoli izdelana na zalogo, ampak šele, ko se tvoje sodelavke iz prodaje spoznajo s kupcem, z njegovimi potrebami in željami.

Ja, res je. Pri nastanku BoxSpring postelje je bil največji izziv organizacija proizvodnje in tehnične rešitve posameznih sestavnih delov. Ta izziv smo uspešno rešili z lastno proizvodnjo in z največjim možnim številom sestavnih delov predpripravljenih na zalogi.

valentin marinsek boxspring ekipa

Biti proizvajalec ležišča Leticia, vodne postelje Lectus in BoxSpring postelje v Sloveniji, je verjetno bolj zahtevno kot si marsikdo misli. Si ponosen na to, da imamo Slovenci toliko znanja?

Seveda. Že od samega začetka sem verjel, da imamo Slovenci veliko znanja in da smo sposobni izdelati izjemne produkte. Vsaj tako napredne, kot jih je imel zahod v začetku 90-ih. Še več. Verjel sem, da lahko določene produkte še izboljšamo, jih nadgradimo in pripravimo za potencialen izvoz na zahodne trge, ki veljajo za precej zahtevne. Pred tem smo bili usmerjeni na južne trge v bivši skupni državi. Tam žal dovršenost ni imela pomembne vloge. Danes imamo lastno slovensko proizvodnjo in izvažamo tudi v druge evropske države. Sem izjemno ponosen na dovršenost na najbolj osebni ravni in na to, v kaj smo zrasli, kaj lahko zares kupcem ponudimo.

Ekipa-boxspring

Vem, da si izjemno ponosen na svojo ekipo. Zaupaj nam prosim, kdo vse je del tvoje razvojne ekipe?

Res je. Brez dobre ekipe in ekipnega duha ne bi pisali tako uspešne zgodbe. Vsekakor bi izpostavil najožji del ekipe, ki je nastala na samem začetku. To sta Luka Ažman, takratni študent arhitekture in Aleš Lavrič z veliko izkušnjami v proizvodnji in montaži. Takrat je bil čas začetka razvoja modularnega ležišča oz. vzmetnice Leticia. Ko smo prebili led so se v zgodbo hitro vključili še sodelavci, ki so verjeli v dolgoročni uspeh. Na tem mestu bi še posebej izpostavil vodjo proizvodnje vodne postelje Lectus, Darka Jauka ter Antona Merčuna, ki se je aktivno vključil v vzpostavitev proizvodnje ležišč Leticia, ki jo danes tudi vodi. Lahko bi rekel, da je bila prav modularnost ležišča Leticia kasneje rešitev za nadaljnji razvoj naše BoxSpring postelje. Tudi te so modularne, kar je izjemno in smo pri tem zares edini. Na ta način lahko kupcu ponudimo različne rešitve znotraj ene postelje, ki zadovoljijo tako željo po udobju kot tudi željo po edinstvenem dizajnu, višini in barvi oblazinjene postelje BoxSpring.

Koliko ti pomeni sodelovanje s slovenskimi podjetji?

Veliko. V podjetju Maremico podpiramo slovensko znanje, slovensko proizvodnjo, zato bi tukaj želel poudariti odlično sodelovanje z dobavitelji, kot so Odeja Škofja Loka na področju tekstila, podjetje Pur-pla-tex na področju predelave ključnih materialov za ležišča ter podjetje MZG, ki je popolnoma robotizirano na področju mizarskih sestavnih delov.

Kakšni so bili prvi odzivi kupcev in kaj ti pomeni, da je slovenska BoxSpring postelja tako priljubljena?

Prvi odzivi kupcev so bili preprosto navdihujoči. Zelo smo veseli, da se je naša vizija uresničila. Kupci jasno izražajo zadovoljstvo nad izbiro. Nekateri so posebej pohvalili našo izvirnost in prednost pred ostalimi ponudniki. Res izjemno.

Se ti je kakšna pohvala še posebej vtisnila v spomin?

Najbolj se me je dotaknila pohvala sodelavcev. Izjemno je videti veselje in ponos v očeh sodelavcev, da smo projekt BoxSpring postelja dobro speljali, s tem ustvarili kar nekaj novih delovnih mest, naredili nekaj dobrega za naše dobavitelje in za širšo družbo.

Si družinski človek, ljubitelj narave in živali. Si ponosen Slovenec in vrednote, ki jih gojiš do kvalitete življenja, ne jemlješ za nekaj samoumevnega. To se odraža tudi v izdelkih za zdravo spanje, s katerimi vedno želiš zadovoljiti pričakovanja kupcev – bodisi je to postelja, ležišče, vzglavnik … Se strinjaš?

Se. Vrednote nas združujejo in vsi si želimo boljše kvalitete življenja. Mislim, da nam to uspeva.

Kaj vse še skrivaš v sebi, kaj lahko pričakujemo v prihodnje? Pri tebi kar ni konca idej 😊

Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše. S pravo vizijo in vrednotami se ideje same rojevajo.

Postelja BoxSpring. Luksuz v vaši spalnici.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.