Postelja BoxSpring, exclusive top postiljanje.

Francoska postelja – popularna velikost postelj

Razlag, kakšna točno je francoska postelja, je več in te si niso vedno enoznačne, pa čeprav nekako vsi menimo, da vemo kakšne so. V osnovi je francoska postelja dimenzije postelje 140×200 – pogosto pa sicer pod »francoska postelja« zasledimo tudi dimenzijo 160×200. Gre za precej popularno velikost postelj, predvsem za solo spalce, tudi med uporabniki BoxSpring postelje.

Komu je francoska postelja namenjena?

Francoska postelja je namenjena predvsem solo spalcem, ki si želijo kraljevskega, udobnega spanja. Seveda pa to ni nujno pravilo – pari, ki imajo v spalnici manj prostora, prav tako lahko udobno spijo na taki dimenziji postelje. Čeprav ob besedi »francoska postelja« pogosto pomislimo zgolj na dimenzijo postelje 140×200 (oziroma 160×200), pa ima ta vrsta postelje še en pomen. In sicer to pomeni tudi posteljo z luksuznim, kraljevskim vzglavjem. Primerna je torej za tiste, ki bi se v svoji spalnici zares radi počutili kot kralji.

Francoska postelja popularna tudi pri uporabnikih BoxSpring postelj

Pri uporabnikih BoxSpring postelj so popularne različne dimenzije postelj. Predvsem tisti, ki kupujejo posteljo le zase, pa se v veliki meri odločajo za dimenzije postelje 140×200 ali 160×200 cm, torej velikost francoske postelje.

Boxspring postelja One model-bele barve. Masivne postelje po meri. Vrhunsko ležišče - preprosto in hitro postiljanje. Maremico spalni center.

Zakaj izbrati dimenzijo 140x200 ali 160x200 v izvedbi BoxSpring?

Če izbirate posteljo le zase in imate v svoji sobi dovolj prostora, vam zagotovo priporočamo nakup tako imenovane francoske postelje. Postelje BoxSpring vam poleg izbire dimenzije postelje omogočajo tudi izbiro med štirimi različnimi luksuznimi dizajni vzglavnih stranic.

Posteljno vzglavje Sono in Sono Retro za minimalističen videz

Vzglavna stranica Sono je najbolj klasična oblika vzglavja postelje. Je ravna, brez detajlov in v višino meri 113 cm. Lahko je poravnana s širino postelje ali pa je od nje širša (v tem primeru gre za XL izvedbo stranice, višine 120 cm). Po drugi strani pa vzglavna stranica Sono Retro v spalnico prinese kanček retro stila, saj ima kot detajl všite gumbke – na voljo je v enakih velikostih kot stranica Sono.

Boxspring postelja – katero boxspring posteljo izbrati? Zaspite kot na oblakih. Maremico nadstandardno ležišče.
Posteljno vzglavje Sono
Boxspring postelje. Katero boxspring posteljo izbrati? Vrhunske postelje po meri v Maremico spalni center
Posteljno vzglavje Sono Retro

Za še bolj kraljevski izgled francoske postelje ...

… sta tukaj vzglavni stranici Lucca in Luxuria. S svojimi detajli namreč pričarata razkošje, ki ga boste težko našli drugje. Gre za prešiti posteljni vzglavji, ki spalnici dodata nekoliko rustikalni slog. Tudi Lucca in Luxuria sta lahko visoki 113 cm in sta poravnani s širino postelje, na voljo pa sta tudi v XL različici. To pomeni, da sta visoki 120 cm in široki 220 cm. Luxuria gre še korak dlje – v XXL različico, ki v širino meri 220 cm, v višino pa 152, 156 ali pa kar 160 cm.

Boxspring postelje – posteljno vzglavje Lucca. Zaspite kot dojenček na Maremico ležišču.
Posteljno vzglavje Lucca
Boxspring postelje po meri. Boxspring postelje Luxuria. Brezplačna dostava boxspring. Maremico spalni center za kvaliteten spanec.
Posteljno vzglavje Luxuria

Izbira materiala in barve oblazinjenja francoske postelje

Po izbrani dimenziji postelje in izbiri posteljnega vzglavja, je čas za premislek o izbiri materiala in barve oblazinjenja. Ker je BoxSpring postelja v celoti oblazinjena postelja, morate izbrati material in barvo za oblazinjenje tako posteljnega vzglavja kot posteljnega podstavka. Uporabniki se običajno odločajo za enak material in barvo obojega, vendar pa ni nujno, da se tu vaše želje zaključijo. Brez problema je posteljno vzglavje oblazinjeno v drugačni barvi in/ali materialu kot posteljni podstavek. Bodite kreativni in sledite svojim željam! Izbirate lahko med umetnim usnjem, tkanino ali žametnim plišem. Vsi materiali so na voljo v številnih barvah.

»Najpogosteje šivam v belih, bež in sivih odtenkih, srečam pa tudi bolj izrazite barve. Verjamem, da je vsaka barva lepa, če jo postavimo v pravo spalnico.«
Irena Prašnikar, ekipa boxspring, Spalni center Maremico.
Irena Prašnikar
Mojstrska šivilja

Pastelne ali izrazite barve, na voljo so oboje … od vas pa je odvisno, kater barvni odtenek bo krasil vašo BoxSpring francosko posteljo.

Postelja boxspring - zadovoljni uporabniki Mojca Mavec. Izdelano v Sloveniji - postelje po meri za kvalitetno spanje. Maremico spalni center.

»Všeč mi je dizajn postelje BoxSpring. Izbrala sem si imitacijo usnja v tehniki chesterfield. Odlično se razume tako s starinskim pohištvom kot sodobno opremo v moji spalnici,« pove popotnica in novinarka Mojca Mavec, ki je oblazinjenje postelje lepo skombinirala s svojo spalnico ter se prav tako odločila za francosko posteljo.

Visoka francoska postelja za lažje leganje in vstajanje

Ena izmed značilnosti BoxSpring postelje je, da je to visoka postelja, običajno nadstandardne višine. To ji doda še dodatno kraljevsko eleganco, poleg tega pa omogoča lažje leganje in vstajanje. Poskrbi namreč, da so vaša kolena, ko sedite na robu postelje, pod kolki, in ne nad njimi. To je pravilni položaj, ki obvaruje hrbtenico pred poškodbami oziroma obremenitvijo.

BoxSpring postelja model Lux Spalni center Maremico

BoxSpring postelja – edina francoska postelja z olajšanim postiljanjem

BoxSpring postelja, izdelana v podjetju Maremico, ima še eno svojo značilnost. Omogoča olajšano postiljanje. Pritrjen ima namreč toper s sistemom Exclusive Top, kar pomeni, da je večina ležišča skrita pod oblazinjenjem, viden pa je le njegov zgornji del. In le tega postiljamo. To omogoča minimalističen, a estetski videz BoxSpring postelje, obenem pa vam prihrani bolečine v hrbtenici.

Kot rečeno, je francoska postelja primerna predvsem za solo spalce, ki želijo res udobno spati, ali pa za pare, ki imajo v spalnici manj prostora. Kaj pa ostale dimenzije, katere obstajajo in katera velikost postelj je primerna za vašo spalnico?

Sem solo spalec z malo prostora v sobi

Solo spalcem so na voljo tudi dimenzije 90×200, 100×200 ali 120×200. Te so primerne za vse tiste, ki imate v sobi manj prostora. Če je vaša spalnica res majhna, pri nas lahko dobite tudi dolžino postelje 190 cm, ki je sicer nestandardna dimenzija. Če pa ste visoki, bodite pozorni, da je dolžina vaše postelje vsaj 20 cm daljša od vaše višine – postelja ne sme biti prekratka, saj vam bo kratila dober spanec.

Sva par in imava v spalnici dovolj prostora

V tem primeru predlagamo večjo posteljo. Na voljo so dimenzije postelj 160×200, 180×200, 200×200, 180×210 in celo 200×220 cm. Zagovarjamo, da udoben spanec zagotavlja velika postelja. Za ljubezen ne potrebujete veliko prostora, za udoben spanec pa ga. Nič ne bo spalnice naredilo bolj luksuznega videza, kot postelja velike dimenzije v BoxSpring izvedbi.

Posteljo najbolj začutite, ko jo preizkusite. Zato vas vabimo, da nas obiščete v salonu Spalni center Maremico, kjer se boste z našimi svetovalkami za spanje pogovorili o vaših potrebah in željah glede spalnega udobja ter o velikosti vaše spalnice – skupaj boste prišli do prave odločitve.

 

Postelja BoxSpring. Luksuz v vaši spalnici.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.