sivka v spalnici

Rože v spalnici

Rože v spalnici lahko prostoru dodajo pridih elegance, lepote in miru. Poleg tega lahko izboljšajo kakovost zraka, razpoloženje in ustvarijo prijetnejše vzdušje. Vendar pa vse rože niso primerne za dekoracijo spalnice, zato je pomembno, da pred izbiro upoštevate dejavnike, kot so vonj, strupenost in vzdrževanje.

Zavedati se je potrebno, da je osrednji element v spalnici postelja. Moderne spalnice se na primer ponašajo s tapeciranimi posteljami. Hkrati pa majhni elementi kot so rože v spalnici ali pa zavese pripomorejo k lepšemu prostoru.

Rože v spalnici – katere izbrati?

V prvi vrsti se moramo odločiti ali bi v spalnici radi imeli rezano cvetje ali smo pristaši lončnic. Naše ideje za rože v spalnici smo zato nekoliko razdelili v ti dve skupini.

Katero rezano cvetje v spalnici izbrati?

Eno izmed najbolj priljubljenih cvetlic za spalnico je jasmin. Ta cvet je znan po sladkem, omamnem vonju in naj bi spodbujal sprostitev in spanje. Prav tako naj bi pozitivno vplival na um, saj zmanjšuje stres in tesnobo. Jasmin lahko postavite v majhne vaze ali košarice in jih postavite na nočne omarice ali okenske police.

Še ena odlična možnost za spalnico je sivka. Ta cvet je znan po svojih blagodejnih in pomirjujočih lastnostih ter naj bi pomagal pri spanju in sproščanju. Prav tako naj bi pozitivno vplivala na um ter zmanjšala stres in tesnobo. Suhe sivke lahko postavite v majhne vaze ali košarice in jih postavite na nočne omarice ali okenske police, lahko pa jo posušite in položite v vrečke pod vzglavnike za spodbujanje spanja.

Priljubljena izbira za spalnico je tudi pasijonka. Te velike, sijoče rože so na voljo v različnih barvah in so znane po svojem nežnem, sladkem vonju. Verjamejo tudi, da imajo pozitiven učinek na um, saj spodbujajo občutke sreče in zadovoljstva. Pasijonke lahko postavite v velike vaze in jih postavite na komode ali okenske police.

Rože v spalnici rože v spalnici, rože

Katere lončnice popestrijo spalnico?

Taščin jezik, znan tudi kot kačja rastlina ali Sansevieria naj bi čistila zrak, saj absorbira toksine in ponoči sprošča kisik, kar lahko pomaga izboljšati kakovost zraka v spalnici in spodbuja boljši spanec. Je tudi rastlina, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja, saj lahko preživi pri šibki svetlobi in redkem zalivanju, zato je odlična izbira za ljudi, ki ne morejo pogosto skrbeti za rastline. Verjame se tudi, da v prostor prinaša srečo in blaginjo.

Iste lastnosti kot taščinemu jeziku, lahko pripišemo tudi zlatemu pothosu ali hudičevemu bršljanu, kot ga imenujejo nekateri. Tudi slednji je primerna izbira za spalnice.

Gardenija je cvetoča rastlina, ki je znana po dišečih belih cvetovih. Verjame se, da spodbuja ljubezen in harmonijo v odnosih, zato je odlična izbira za spalnico. Vendar pa rastline gardenije zahtevajo veliko pozornosti, saj potrebujejo visoko vlažnost, svetlo indirektno svetlobo in redno zalivanje.

Aloe Vera je sočna rastlina, ki je znana po svojih zdravilnih lastnostih, saj naj bi spodbujala zdravljenje in dobro počutje. Aloe vera je rastlina, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja, uspeva tudi pri šibki svetlobi in je lahko dolgo časa brez zalivanja. Gojimo jo lahko v majhnem lončku ali v viseči košari.

Tudi orhideje so odlična izbira za spalnico. Te eksotične rože so na voljo v različnih barvah in sortah ter so znane po dolgotrajnem cvetenju. Prav tako naj bi pozitivno vplivale na um ter spodbujale občutke miru in spokojnosti. Orhideje lahko postavite v majhne vaze ali košare in jih postavite na nočne omarice ali okenske police.

Če iščete nekaj bolj nezahtevnega za vzdrževanje, so odlična izbira sukulente in kaktusi. Zanje je enostavno skrbeti, uspevajo pa tudi pri šibki svetlobi, zato so kot nalašč za spalnico. Imajo tudi edinstveno estetiko, ki prostoru doda pridih sodobnosti in zelenja.

DOBRO VEDETI
Pomembno je opozoriti, da so nekatere rože lahko strupene in lahko povzročijo alergijske reakcije ali druge zdravstvene težave, zato je treba upoštevati strupenost vseh rož, ki jih želite vnesti v spalnico. Rože, kot so lilije, narcise in tulipani, so strupene in se jim je treba v spalnici izogibati.

Poleg tega je treba upoštevati, da je treba rože redno vzdrževati, na primer zalivati in obrezovati, da bi ohranile svoj najboljši videz. Vendar so lahko rože s pravo izbiro in nego lep in koristen dodatek k vsaki spalnici.

Rože v spalnici po feng shuiju

V skladu z načeli feng shuija v spalnici lahko cvetje v spalnici spodbuja pozitivno energijo in srečo. Cvetje naj bi v prostor vneslo svežo, živahno energijo, ki lahko pripomore k boljšemu razpoloženju, zmanjšanju stresa ter občutku miru in spokojnosti.

Nekaj nasvetov za vključitev cvetja v spalnico v skladu s feng shuijem:

  • Izberite sveže cvetje: Sveže cvetje naj bi bilo koristnejše od umetnega, saj naj bi v prostor prinašalo bolj živahno energijo.
  • Izogibajte se nekaterim cvetlicam: Nekatere rože, kot so kaktusi, naj bi bile preveč ostre in bodičaste ter lahko povzročajo negativno energijo. Prav tako se je najbolje izogibati cvetlicam z močnim vonjem, saj so lahko preveč stimulativne za spalnico.
  • Rože postavite na prava mesta: Najboljše mesto za postavitev cvetja v spalnici je nočna omarica ali komoda, saj je povezana z elementom lesa in predstavlja rast in nove začetke. Če na to mesto postavite sveže cvetje, lahko v sobo vnesete pozitivno energijo in občutek obnove. Druga dobra možnost je, da cvetje postavite v območje “Zdravja in družine” v spalnici, ki se nahaja v skrajnem desnem kotu sobe, ko vstopite vanjo. To območje je povezano z dobrim zdravjem in močnimi odnosi, zato lahko postavitev cvetja sem pripomore k dobremu počutju in harmoniji v vaših odnosih. Cvetja ne smete postavljati v območje “Bogastva” v spalnici, ki se nahaja v skrajnem levem kotu sobe, ko vstopite vanjo. To območje je povezano s finančnim obiljem, zato lahko postavljanje cvetja na to mesto simbolizira izgubo bogastva in lahko negativno vpliva na vaše finance.
  • Razstavite rože v lihih številkah: V skladu z načelom Feng Shuija je združevanje cvetja v lihe številke, na primer tri ali pet, bolj ugodno kot v sode številke, ki veljajo za neugodne.
  • Poskrbite, da bo cvetje zdravo: poskrbite, da bo cvetje zdravo, saj naj bi uvele ali odmrle rože v prostor prinašale negativno energijo.

Pomembno je poudariti, da so rože v spalnici sicer lahko prijeten dodatek, vendar so le en element širše prakse feng shuija. Če želite resnično ustvariti spalnico, ki spodbuja pozitivno energijo in srečo, je treba upoštevati tudi druge dejavnike, kot so splošna razporeditev prostora, razporeditev pohištva ter barve in materiali, uporabljeni pri dekoriranju.

Svetloba v spalnici

Osvetlitev je pomemben vidik pri ustvarjanju udobne in funkcionalne spalnice. Prava osvetlitev lahko pomaga ustvariti pozitivno razpoloženje, sproščujoče vzdušje in olajša opravljanje nalog, kot sta branje ali oblačenje.

Pri vključevanju cvetja v spalnico ima lahko osvetlitev prav tako pomembno vlogo pri poudarjanju lepote cvetja in ustvarjanju umirjenega vzdušja.

Nekaj nasvetov za osvetlitev spalnice s cvetjem:

  • Uporaba stikala za zatemnitev: Nekatera stikala za zatemnitev omogočajo nastavitev ravni svetlobe v sobi, tako da je lahko svetloba močnejša, ko jo potrebujete, in nežnejša, ko se želite sprostiti ali spati.
  • Vključitev osvetlitve za opravila: Vključite razsvetljavo za delo, kot je namizna svetilka ali bralna luč, s katero lahko poudarite lepoto cvetja in ustvarite osrednjo točko v sobi.
  • Uporaba naravne svetlobe: Z naravno svetlobo lahko v prostoru ustvarite toplo in prijetno vzdušje. Če je mogoče, postavite rože v bližino okna, kjer jih lahko čez dan osvetljuje naravna svetloba.
  • Izogibanje močni svetlobi: Ostra osvetlitev, kot so fluorescenčne luči, je lahko preveč svetla in obremenjujoča. Namesto tega izberite mehko in toplo osvetlitev, ki je prijetna za oči.
  • Izogibajte se lučem z modro svetlobo. Čeprav so morda primerne za rastline, pa jih vsekakor odsvetujemo ljudem doma, posebno v spalnici. Modra svetloba namreč zavira proizvodnjo melatonina, hormona spanja in kar lahko negativno vpliva na naš spanec.

Pomembno je poudariti, da je razsvetljava lahko prijeten dodatek v spalnici, vendar je le en element širše prakse ustvarjanja udobne in funkcionalne spalnice. Če želite resnično ustvariti spalnico, ki spodbuja pozitivno energijo in srečo, je treba upoštevati tudi druge dejavnike, kot so splošna razporeditev prostora, razporeditev pohištva ter barve in materiali, uporabljeni pri dekoriranju.

Umetne ali naravne rože v spalnici?

Ali je uporaba umetnega cvetja v spalnici videti lepo ali ne, je stvar osebnih preferenc. Umetno cvetje je v zadnjih letih doživelo velik napredek in mnoge so narejene tako, da so videti zelo realistično.

Nekaterim ljudem je videz umetnega cvetja v spalnici bolj všeč. Umetne rože so nezahtevne za vzdrževanje in jih ni treba tako pogosto zalivati ali menjavati. Umetno cvetje je lahko dolgoročno tudi prijaznejše do naše denarnice.

Drugi imajo morda raje naravno lepoto svežega cvetja in menijo, da umetno cvetje nima enake estetske privlačnosti. Omeniti velja tudi, da lahko umetno cvetje uporabite v kombinaciji s svežim cvetjem, kar lahko ustvari ravnovesje med naravnim in umetnim ter naredi prostor bolj zanimiv.

Navsezadnje je cilj ustvariti spalnico, ki je udobna, vizualno prijetna in vas osrečuje in potemtakem je prav vseeno ali uporabite umetno ali rezano cvetje ali lončnice. Edino pomembno je, da se ob tem počutite dobro.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.