barve v spalnici

Barve v spalnici

Barve lahko pomembno vplivajo na vzdušje in energijo v spalnici. V teoriji feng šuija velja, da imajo različne barve različne pomene in učinke na energijo prostora. Ko gre za barve v spalnici je pomembno, da izberete barve, ki spodbujajo sproščenost, umirjenost in občutek spokojnosti.

Katere barve sten so primerne za spalnico?

Moderna spalnica dandanes ni nujno bele barve. Stena v spalnici v priljubljenem odtenku katere druge barve, doda prostoru novo razsežnost. In katere barve v spalnici veljajo za najbolj priljubljene?

Ena izmed možnosti, ki je priljubljena v naši ekipi je vsekakor modra. V feng šuiju je modra barva povezana z elementom vode in naj bi spodbujala sproščenost in umirjenost. Prav tako naj bi imela hladilni učinek, zato je odlična izbira za spalnice v toplem podnebju. Svetli odtenki modre barve, kot sta nebesno modra ali svetlo modra, so še posebej priljubljeni za spalnice, saj spodbujajo občutek miru in spokojnosti.

boxspring postelja base ambient
barve v spalnici roza boxspring postelja lite

Druga priljubljena barva za spalnico je zelena. Zelena je povezana z elementom lesa in naj bi spodbujala rast in ravnovesje. Prav tako naj bi imela pomirjujoč učinek, zato je odlična izbira za spalnice. Svetli odtenki zelene, kot sta metina ali bledo zelena, so še posebej priljubljeni za spalnice, saj spodbujajo občutek miru in sproščenosti.

Nekateri za spalnico izberejo tudi rožnato barvo. Rožnata barva je povezana z elementom ognja in naj bi spodbujala ljubezen in sočutje. Prav tako naj bi imela pomirjujoč učinek, vsaj dokler so odtenki nežni. Omenjene tri barve (modra, zelena in rožnata) so priljubljene barve tudi za mladinske sobe.

 

V bolj živo roza barvo kot prehajamo, posebno pa ko se premikamo proti spektru rdeče barve, se situacija spremeni. Rdeča barva pospešuje krvni tlak, prinaša energijo in ogenj, zato se boste v taki spalnici težje sprostili in spali. Rdeča barva spodbuja tudi strast.

Dobra barva za spalnico pa je tudi siva. Siva naj bi spodbujala ravnovesje in stabilnost. Prav tako naj bi imela pomirjujoč učinek, zato je odlična izbira za spalnice. Svetli odtenki sive, kot sta svetlo siva ali bledo siva, so še posebej priljubljeni za spalnice, saj spodbujajo občutek miru in sproščenosti.

Vijolična je še ena barva, ki je primerna za spalnico. Vijolična naj bi spodbujala duhovno rast in intuicijo. Prav tako naj bi imela pomirjujoč učinek, zato je odlična izbira za spalnice. Svetli odtenki vijolične, kot sta sivka ali svetlo vijolična, so še posebej priljubljeni za spalnice, saj spodbujajo občutek miru in sproščenosti.

Druge barve v spalnici

Barve sten v spalnici pa niso edine barve na katere morate biti pozorni pri opremljanju tega prostora. Marsikaj lahko dosežete tudi s pravilno izbranimi dekorativnimi predmeti. Tukaj je nekaj nasvetov za dekoracijo spalnice:

1. Izberite temo ali slog: Izbira teme ali sloga za spalnico vam lahko pomaga pri odločanju o drugih dekorativnih elementih. Na primer, obalna tema lahko vključuje barve plaže in naravne elemente, kot so školjke in naplavljen les, medtem ko lahko sodobna tema vključuje čiste linije in minimalen dekor.

2. Vključite teksture: Vključevanje različnih tekstur v dekor lahko prostoru doda globino in zanimivost. Razmislite o dodajanju plišaste preproge, tkane stenske obešanke ali mehke odeje, da ustvarite prijeten in vabljiv prostor

3. Izberite oblazinjeno posteljo BoxSpring: Postelja je osrednji element spalnice in prav je, da jo izpostavite. Pri oblazinjeni postelji imate na voljo različne materiale (umetno usnje, tkanino ali celo žametni pliš) v več kot 100 barvnih odtenkih. Tukaj ima vaša domišljija povsem prosto pot.

boxspring postelja lite monika tavcar
  1. Uporabite stensko dekoracijo: Stenski dekor je lahko odličen način za dodajanje barve, zanimanja in osebnosti v spalnico. Razmislite o dodajanju umetniških del, fotografij ali galerijske stene, da ustvarite osrednjo točko v sobi.
  2. Rastline v spalnici: Rastline lahko pomagajo očistiti zrak ter ustvarijo naravno in sproščujoče vzdušje. Izberite rastline, ki ne zahtevajo veliko vzdrževanja in dobro uspevajo v okolju spalnice.
  3. Uporabite ustrezno osvetlitev: Z razsvetljavo lahko v sobi ustvarite različna razpoloženja. Uporabite namizne svetilke, talne svetilke ali vrvice, da ustvarite toplo in vabljivo vzdušje. Vsekakor se izogibajte vsem lučem, ki oddajajo modro svetlobo, saj je ta v spalnici odsvetovana. Moti namreč proizvodnjo hormona melatonina v našem telesu. Poslužujte se raje toplih luči.
  4. Vključite osebne predmete: Dodajte osebne predmete, kot so fotografije ali spominki, da bo vaša spalnica odsev vas samih.
  5. Uporabite funkcionalen dekor: Uporabite funkcionalne dekorativne elemente, kot sta klop ali omara za shranjevanje, ki lahko pomagajo kar najbolje izkoristiti prostor in služijo svojemu namenu.

Na splošno je ključ do opremljanja spalnice v tem, da ustvarite prostor, ki je udoben, funkcionalen in odraža vaš osebni slog. Pomembno je, da izberete dekorativne elemente, ki so vam všeč in zaradi katerih se dobro počutite.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.